c S

Vlada danes tudi o noveli zakona o prevozih v cestnem prometu

17.03.2011 07:22 Ljubljana, 17. marca (STA) - Vlada bo na današnji seji med drugim obravnavala predlog novele zakona o prevozih v cestnem prometu, katere cilj je sprejetje nekaterih ukrepov, ki bi posredno ali neposredno pripomogli k zmanjšanju negativnih posledic gospodarske krize za avtoprevozniško dejavnost.

Glavni cilj sprememb zakona je vključiti ukrepe, ki imajo neposredno takojšnje in vidne učinke na blažitev posledic gospodarske krize za avtoprevozniško dejavnost. Cilj predloga je izboljšanje ponudbe javnega potniškega prometa, večja povezanost avtobusnega in železniškega prometa ter cenovna sprejemljivost.

Novela zakona stremi tudi k ureditvi plačilne discipline na področju prevoza blaga in potnikov, saj lahko z zdravo plačilno disciplino ohranjamo prevozniški sektor v dobri in zdravi kondiciji. Ta sektor je tudi nujno potreben za vse ostale gospodarske in negospodarske panoge.

Vlada bo obravnavala med drugim tudi predlog pogodbe o opravljanju obvezne gospodarske javne službe vzdrževanja javne železniške infrastrukture, in sicer vzdrževalnih del in obnov ter nekaterih drugih nalog iz 11.a in 11.b člena zakona o železniškem prometu za leto 2011. Poleg tega bo obravnavala predlog pogodbe o upravljanju, vodenju in izvedbi vzdrževalnih del na železniških potniških postajah in postajališčih za leto 2011.