c S

Dejan Turk postal predsednik Združenja Manager, Tovšakovo izključili

17.03.2011 07:17 Ljubljana, 16. marca (STA) - Vodenje Združenja Manager je kot predsednik danes prevzel prvi mož Simobila Dejan Turk. Na čelu združenja je nadomestil Aleksandra Svetelška, ki je januarja odstopil. Turk bo združenje vodil do rednih volitev, ki bodo spomladi prihodnje leto. Častno razsodišče je ob tem iz združenja izključil nekdanjo prvo damo velenjskega Vegrada Hildo Tovšak.

Turk, dosedanji podpredsednik združenja, je v nagovoru dejal, da si bo v letu dni do rednih volitev predsednika združenja prizadeval za konkretne predloge in konkretne aktivnosti. "Združenje je že pokazalo resnost pri tematiki insolvenčne zakonodaje, zavzemamo se za sprejetje socialne kapice, aktivni želimo biti pri delovnopravni zakonodaji. Vse to zato, ker konkurenčnost slovenskega gospodarstva še naprej pada, predvsem zaradi visokih stroškov delovne sile in zakonodaje, ki je sem ter tja celo škodljiva," je dejal.

Člani združenja so se na današnjem občnem zboru seznanili tudi z odločitvami častnega razsodišča. Kot je povedal njegov predsednik Vojko Čok, so Tovšakovo iz združenja izključili zaradi ravnanj, ki so v nasprotju z določili kodeksa etike. Nekdanjemu predsedniku uprave Merkurja Binetu Kordežu pa je razsodišče izreklo opomin, pri čemer si pridržuje pravico, da lahko njegovo ravnanje ponovno obravnava po zaključenih pravnih postopkih.

Sprejeli so tudi poročilo in program dela za naslednje obdobje. Turk je v programu dela za tekoče leto izpostavil štiri prioritete dela združenja. Med temi je poleg povezovanja in razvoja stroke tudi prizadevanje za uveljavljanje kodeksa etike Združenja Manager in sodelovanje z državo pri preoblikovanju zakonodaje v smeri konkurenčnejšega gospodarskega okolja.

Na občnem zboru so podelili tudi priznanje Managerkam prijazno podjetje, ki ga je prejelo podjetje Petrol Energetika, ki je lansko leto zaključilo s skoraj 73 milijonov evrov prihodkov in z dobrima dvema milijonoma evrov čistega dobička. Posebnost Petrola Energetike je, da je kljub le 16-odstotnemu deležu žensk med vsemi zaposlenimi managerk kar 40 odstotkov, pojasnjujejo v Združenju Manager.