c S

15. marec - svetovni dan potrošnikovih pravic

15.03.2011 07:39 Ljubljana, 15. marca (STA) - Danes obeležujemo svetovni dan potrošnikovih pravic. Praznik, ki je že drugo leto zapored posvečen finančnim storitvam, letos sovpada z 20. obletnico izhajanja prve in edine potrošniške revije v Sloveniji - revije Vip. Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) zato pripravlja posebno novinarsko konferenco.

Kot je ob lanskem svetovnem dnevu v zvezi s posvetitvijo finančnim storitvam pojasnila predsednica ZPS Breda Kutin, je treba finančne trge reformirati, in sicer tako, da bodo delovali v korist vseh, tudi potrošnikov. Prav slednji naj bi bili namreč v finančno-gospodarski krizi najbolj prezrti.

Razloge, zakaj je svetovni dan potrošnikov finančnim storitvam posvečen tudi letos, bo ZPS predstavil na posebni novinarski konferenci.

Na njej bodo predstavniki ZPS ob jubileju revije Vip predstavili tudi njene pomembne mejnike, zanimive vsebine in izdelke, ki so bili vključeni v potrošniške teste. Poleg tega so za zbrane pripravili tudi "slepi test" jabolčnih sokov.