c S

Začenja se kampanja pred referendumom o malem delu

11.03.2011 07:48 Ljubljana, 11. marca (STA) - Začenja se kampanja pred referendumom o malem delu ter volitvami v občinah Trebnje, Mirna in Moravče, ki bodo 10. aprila. Javna propaganda v zvezi z referendumom in volitvami v omenjenih občinah se bo morala zaključiti 8. aprila opolnoči, ko bo nastopil volilni molk.

Organizatorji referendumskih kampanj morajo do 16. marca odpreti posebne transakcijske račune ter Državni volilni komisiji sporočiti podatke o organizatorju. Do istega dne morajo mediji objaviti pravila za predstavitev mnenj o referendumskem vprašanju, občine pa objaviti pogoje za uporabo plakatnih mest.

Zagovorniki in nasprotniki malega dela gredo v kampanjo s približno enakimi sredstvi. Študentska organizacija Slovenije, ki je pobudnica za začetek postopkov za razpis referenduma, bo za kampanjo namenila približno 50.000 evrov, Zveza svobodnih sindikatov Slovenije približno 33.000 evrov, Gibanje za dostojno delo in socialno družbo pa bo v ta namen skušalo zbrati 20.000 evrov.

Podobno vsoto kot omenjeni nasprotniki zakona je za kampanjo predvidela tudi vlada, ki bo skušala volivce prepričati v prednosti zakona. Svojemu uradu za komuniciranje, ki ga je določila za organizatorja kampanje, bo zanjo namenila 100.000 evrov.