c S

V zadevi Čista lopata se nadaljuje zaslišanje kriminalista Slodeja

11.03.2011 07:50 Ljubljana, 11. marca (STA) - Dopoldan bo v nadaljevanju glavne obravnave v zadevi Čista lopata ponovno zaslišan kriminalist Robert Slodej, je za STA pojasnil eden od zagovornikov Ivana Zidarja, Janez Koščak iz odvetniške pisarne Čeferin. Slodeja so na zadnji obravnavi z večkratnimi prekinitvami zasliševali cel dan.

Na prejšnji obravnavi so se namreč vztrajno pojavljali zapleti zaradi Slodejeve delne odveze molčečnosti. Slodej na vsa postavljena vprašanja ni odgovoril, saj naj bi s tem razkrival tehnike in metode dela policije, v tem delu pa odveze molčečnosti nima. Obramba je večkrat ocenila, da Slodej s tem poskuša prikriti nezakonito delo policije.

Predsednico senata Vesno Podjed so zato prosili, naj odloči o Slodejevem odgovarjanju na vprašanja, saj bi le tako lahko prišli do ugotovitve, ali so se dokazi zbirali zakonito. Podjedova je odločitev o tem preložila.

Slodej, ki bo danes pred senat stopil že četrtič, je sicer med zaslišanjem pojasnil, da o aretaciji Ivana Zidarja pred dogodkom niso govorili, nekaj dni prej da je le vedel, kdaj bodo opravljene hišne preiskave.

V zadevi Čista lopata so Zidar, Hilda Tovšak, Dušan Črnigoj, Tomaž Žibert, Ivan Demšar, Borut Farčnik, Srečko Gabrič in Ivan Kroflič obtoženi sprejemanja in dajanja daril oz. pomoči pri teh kaznivih dejanjih v povezavi z gradnjo letališkega stolpa na Brniku.