c S

Koalicija na kolegiju premiera o umiku oznake zaupno z dokumentov o trgovini z orožjem

09.03.2011 13:10 Ljubljana, 09. marca (STA) - Predsedniki koalicijskih strank so na današnjem kolegiju pri premieru Borutu Pahorju razpravljali tudi o zahtevi za umik stopnje zaupnosti z vseh dokumentov, povezanih s trgovino z orožjem. Pred odločitvijo se bo premier posvetoval še z ministrico za obrambo Ljubico Jelušič, ki ima do tega zadržke, je po kolegiju pojasnil prvak DeSUS Karl Erjavec.

Glede umika oznake zaupno z vseh dokumentov, povezanih s trgovino z orožjem, je koalicija sicer po besedah Erjavca enotna. Še pred tem pa se mora Pahor pogovoriti z ministrico za obrambo, ki naj bi do tega imela zadržke zaradi embarga pri trgovini z orožjem.

Koalicijski partnerji so na kolegiju razpravljali tudi o referendumski pobudi glede Teš 6 in se odločili, da bodo počakali na podatke o sami gospodarnosti te investicije. Beseda je danes tekla tudi o referendumski kampanji o zakonu o malem delu, je medijem pred vladnim poslopjem pojasnil predsednik DeSUS Erjavec.

Kot je še povedal, bodo koalicijski partnerji, vključno s poslanci koalicije, v torek na vladi razpravljali o gospodarsko-finančnem položaju Slovenije ter o potrebnih ukrepih. V sredo pa bo po besedah Erjavca potekal vrh vseh parlamentarnih strank. Razpravljali naj bi o paktu konkurenčnosti ter na pobudo predsednika SLS Radovana Žerjava tudi glede priprav na arbitražo o slovenski-hrvaški meji.