c S

Sodišče družbi SCT dalo soglasje za najem posojila

08.03.2011 15:36 Ljubljana, 08. marca (STA) - Ljubljansko okrožno sodišče je družbi SCT danes dalo soglasje za najem osem milijonov evrov vrednega posojila pri hrvaškem podjetju EMS, vendar izključno za izplačilo plač delavcem in za zagon oz. nadaljevanje projektov v Sloveniji, je razvidno iz podatkov na spletnih straneh Ajpesa. SCT naj bi posojilo prejel še v tem tednu.

Upniški odbor ljubljanskega gradbinca je že v petek dal pozitivno mnenje za najem posojila za izplačilo zaostalih januarskih in rednih februarskih plač delavcem SCT in zagon nekaterih gradbenih del. Tri milijone evrov naj bi namenili za plače, preostanek sredstev pa za različne projekte.

Kot so v SCT v ponedeljek pojasnili za STA, gre predvsem za projekte, za katere so pogodbe za izvedbo že podpisane in je potrebno zagotoviti nadaljnje izvajanje del. Med drugimi naj bi denar uporabili za projekte Mestne občine Ljubljana, letališče Cerklje, kanalizacijsko omrežje v Dekanih, nadvoz Semedela, viadukt in predor Ljubno na gorenjski avtocesti.

Okrožno sodišče je sklenilo tudi, da je prisilna upraviteljica pri dajanju soglasij k plačilom v breme SCT iz omenjenega posojila dolžna nadzorovati, ali so plačila v skladu z navedeno posojilno pogodbo.