c S

Jelinčič v postopku zaradi žaljive obdolžitve Kresalove brez imunitete

08.03.2011 07:43 Ljubljana, 07. marca (STA) - Poslanke in poslanci Zmagu Jelinčiču (SNS) v sodnem postopku zaradi žaljive obdolžitve notranje ministrice Katarine Kresal niso priznali poslanske imunitete. DZ je poleg tega skrajšal imena vseh sedmih preiskovalnih parlamentarnih komisij.

Postopek zoper Jelinčiča se nanaša na tožbo notranje ministrice Katarine Kresal, ki ga toži zaradi žaljive obdolžitve. Jelinčič je namreč medijem dal zgoščenko, na kateri so bili izpisi domnevne elektronske pošte ministrstva za notranje zadeve.

Jelinčiča ob tem priznava, da je zgoščenko dal medijem, a dodaja, da je takrat povedal, da bo, ker ne ve, ali so podatki verodostojni, komisijo DZ za nadzor nad delom varnostnih in obveščevalnih služb prosil, da jih preveri.

Nova imena parlamentarnih preiskovalnih komisij, ki jih je danes potrdil DZ, so bistveno krajša od sedanjih, saj nobeno ne presega dolžine enega stavka.

Poslanke in poslanci so na današnji seji namesto Marjana Hudomaja v svet Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij imenovali Petro Zajc.