c S

Petanova komisija poziva Klemenčiča, naj ji posreduje prijave sumov korupcije v zvezi z Golobičem

08.03.2011 07:35 Ljubljana, 07. marca (STA) - Preiskovalna komisija DZ, ki preiskuje ravnanja ministra za visoko šolstvo Gregorja Golobiča, je Komisijo za preprečevanje korupcije pozvala, naj ji posreduje prijave sumov koruptivnega ravnanja, ki se navezujejo na podjetje Ultra in z njo povezane družbe, na mestno kartico Urbana in na druge morebitne prijave, ki se navezujejo na Golobiča.

Kot so po današnji za javnost zaprti seji komisije, ki jo vodi poslanec največje opozicijske stranke SDS Rudolf Petan, sporočili iz omenjene stranke, so sejo sklicali, ker je Mobitel zavrnil posredovanje dokumentacije, ki jo je komisija s sklepom zahtevala 31. januarja.

Po pojasnilih SDS gre za dokumentacijo o postopku izbire izvajalcev za predmet "dobava, montaža in vzdrževanje CNS v baznih postajah", za kopijo pogodbe med družbama Mobitel in Ultra za vzdrževanje in servisiranje strojne in programske opreme CNS Bird, kar je do sklenitve te pogodbe opravljala družba Iskra Sistemi.

Preiskovalna komisija je tako poleg poziva Komisiji za preprečevanje korupcije, ki jo vodi Goran Klemenčič, naj ji posreduje prijave sumov korupcije, sklenila ponovno pozvati Mobitel, da v roku petih delovnih dni pošlje zahtevano dokumentacijo. V nasprotnem primeru bo komisija DZ v skladu z določbami zakona o parlamentarni preiskavi na pristojnemu sodišču prisiljena vložiti zahtevo za zaseg dokumentacije, so napovedali.