c S

Sedem pritožb na odločitev glede sofinanciranja širokopasovnega omrežja

07.03.2011 15:01 Ljubljana, 07. marca (STA) - Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo je v pritožbenih rokih prejelo sedem pritožb glede rezultatov razpisa za sofinanciranje izgradnje širokopasovnih povezav. Pritožbe so še v obravnavi, so STA pojasnili na ministrstvu.

Na ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo so rezultate razpisa predstavili 14. februarja, ko so pojasnili, da so v okviru razpisa razdelili 36,8 milijona evrov sredstev. Na razpisu je bilo izbranih pet konzorcijev, ki združujejo 23 občin, kjer bo v prihodnjih letih lahko do širokopasovnega omrežja dostopalo 13.497 gospodinjstev.

Razočaranje nad rezultati razpisov so v minulih tednih javno izrazile neizbrane občine, med drugim pet koroških občin, devet občin z območja Slovenskih goric, deset občin Severne Primorske in občine na ribniško-kočevskem območju in v Beli krajini. Neizbrane občine so prepričane, da so oddale ustrezne vloge, in so tudi napovedale pritožbe.

Poslanska skupina SDS je zahtevala tudi sklic nujne seje odbora DZ za visoko šolstvo, znanost in tehnološki razvoj, na kateri bi obravnavali sum nepravilnosti pri razpisu za sofinanciranje izgradnje širokopasovnih povezav.