c S

DZ potrdil novelo zakona o upravljanju kapitalskih naložb države

07.03.2011 07:17 Ljubljana, 04. marca (STA) - Državni zbor je z 42 glasovi za in 26 proti sprejel novelo zakona o upravljanju kapitalskih naložb države, s katerim se med drugim prestavlja sprejem strategije za upravljanje naložb države. Vlada mora predlog strategije DZ predložiti do konec junija.

Ker do sprejetja strategije kapitalskih naložb zaradi daljšega časa priprave sektorskih politik še ni prišlo, novela ureja prehodno obdobje, da bi lahko agencija za upravljanje s kapitalskimi naložbami države opravljala svoje naloge in da bi bilo mogoče speljati morebiti potrebne postopke pridobivanja in razpolaganja s kapitalskimi naložbami.

Kot določa novela, morajo pristojna ministrstva agenciji sektorske politike poslati do 30. aprila. Agencija bo na tej podlagi pripravila predlog strategije in jo posredovala vladi, vlada pa mora predlog strategije nato v DZ predložiti do 30. junija.

Poslanski skupini SDS in SLS sta k noveli vložili dopolnili. Poslanci so z 62 glasovi za in petimi proti podprli le dopolnilo SDS, ki določa rok, do katerega mora vlada DZ predložiti poročilo in mnenje o izvrševanju letnega poročila. To mora vlada storiti do konca julija.