c S

Izvršitelji domnevno zlorabljeno deklico poskušali odvzeti očetu, a deklice niso našli

04.03.2011 14:15 Slovenj Gradec, 04. marca (STA) - Izvršitelji Okrajnega sodišča v Slovenj Gradcu so danes domnevno zlorabljeno deklico s Koroške poskušali odvzeti očetu ter jo v skladu z odredbo sodišča vrniti materi, so za STA potrdili na Policijski upravi Slovenj Gradec. Toda izvršitelji deklice pri očetu niso našli. Na kraju izvršbe so bili tudi policisti.

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je decembra zavrnilo predlog očeta domnevno zlorabljene triletne deklice s Koroške za začasno predodelitev deklice v njegovo varstvo, vzgojo in oskrbo. Oče je namreč prepričan, da je hčerko zlorabljal dedek po materini strani, vendar preiskava tega ni potrdila.

Deklica je kljub temu živela z očetom, njena mati pa je čakala na izvršbo odločitve sodišča. Oče se je na odločitev sodišča pritožil, vendar je Višje sodišče v Mariboru pritožbo zavrnilo. Sklep višjega sodišča je navajal tudi, da policijska preiskava ni potrdila suma spolne zlorabe deklice.

V svetovalnici Akcija! so delo policistov v tem primeru ocenili kot nestrokovno, saj v treh mesecih niso uspeli končati preiskave. Policija je očitke zavrnila. Že decembra je generalni direktor policije Janko Goršek odredil nadzor nad delom na Upravi kriminalistične policije GPU in Policijski upravi Slovenj Gradec v dveh predkazenskih postopkih.

Na Policijski upravi Slovenj Gradec so danes potrdili, da so policisti izvršiteljem Okrajnega sodišča v Slovenj Gradcu nudili asistenco pri izvršbi oz. preprečevali morebitno ogrožanje oseb.