c S

Kriminalisti preverjajo sum zlorabe položaja na celjski občini

04.03.2011 13:01 Celje, 04. marca (STA) - Celjski kriminalisti preverjajo sum kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja, ker naj bi na celjski občini Srečku Šrotu, sicer bratu župana Bojana Šrota, omogočili, da ni plačeval najemnine za stavbo na Prešernovi ulici, ki je v občinski lasti. Preiskavo na prijavo celjskega tožilstva so za STA potrdili tudi na Policijski upravi Celje.

Kot piše današnji Večer, naj bi bil zlorabe položaja osumljen župan Bojan Šrot. Po njihovih informacijah so se že pred leti v celjski javnosti začela pojavljati vprašanja, čigava je sploh omenjena stavba, v kateri že dolga leta domuje medijska hiša NT-RC, ki je v lasti Srečka Šrota in Anice Aužner Šrot, sicer žene nekdanjega prvega pivovarja Boška Šrota.

Na celjski občini so pred leti trdili, da je stavba v lasti ministrstva za obrambo, zato naj ne bi mogli zaračunavati najemnine, a so od tam že takrat odgovorili, da je nekdanja JLA omenjeno stavbo s celjsko občino že pred 30 leti zamenjala za deset stanovanj. Ob tem so poudarili, da zemljiškoknjižne zadeve še vedno niso bile urejene. Po informacijah Večera je bil objekt v zemljiško knjigo kot last občine vpisan šele 21. maja lani, od takrat pa najemnik tudi plačuje najemnino.

Kot so za STA pojasnili na Mestni občini Celje, so aktivnosti v zvezi z ureditvijo zemljiškoknjižnega stanja vodili od leta 1998 oz. 1999. Z zadevo se je ukvarjala takratna vodja pravno premoženjske službe Darja Pavlina, ki je v sodelovanju z odvetnikom pripravila prvi osnutek pogodbe o ureditvi zemljiškoknjižnega stanja.

"V nadaljnjih letih je bila pogodba še večkrat posredovana na ministrstvo, različnim ministrom za obrambo, vsakokrat nekoliko spremenjena in dopolnjena zaradi kompleksne problematike, ki smo jo reševali z obrambnim ministrstvom. Medsebojna pravno premoženjska vprašanja namreč niso bila vezana zgolj na stanovanja na Pucovi in predmetni objekt na Prešernovi, ampak tudi na vrsto drugih nepremičnin," so v odzivu zapisali na mestni občini.