c S

V prihodnjih dveh tednih razširjen koalicijski vrh

02.03.2011 07:25 Ljubljana, 01. marca (STA) - Razširjen koalicijski vrh, ki ga koalicijski partnerji napovedujejo že dalj časa, bo v prihodnjih dveh tednih, so na današnjem kolegiju pri premieru Borutu Pahorju sklenili predsedniki vladnih strank. Kot je za STA po kolegiju pojasnil prvak DeSUS Karl Erjavec, želijo poslance seznaniti s finančnim in gospodarskim položajem v Sloveniji.

Razširjen koalicijski vrh mora biti čim prej, je sklenil kolegij pri predsedniku vlade, natančen termin pa morajo še uskladiti. Poslance vladnih strank želijo seznaniti tudi z ukrepi, ki bi jih morala vlada sprejeti, da "bi prebrodili te hude čase", je pred vladnim poslopjem pojasnil Erjavec.

Po besedah prvaka Zares Gregorja Golobiča mora vlada sprejeti nekaj pomembnih odločitev, povezanih s politikami na področju javnih financ. Glavna tema na koalicijskem vrhu bo tako načrtovanje politik v posameznih resorjih, ki pa bodo imele dolgoročne posledice, pravi Golobič.

Kolegij je sicer danes razpravljal o aktualnih temah, po besedah Erjavca tudi o pogodbi s Patrio. Kot je zvečer pojasnil za STA, jim je državno pravobranilstvo že podalo dva predloga oz. dve možni odločitvi vlade glede pogodbe s Patrio.

Prva možnost je reprogramiranje pogodbe, druga pa, da vlada na sodišče vloži predlog za začasno odredbo, s katero bi zamrznili izvajanje pogodbe s Patrio. Koalicija in tudi on se, po Erjavčevih navedbah, nagibata k slednji možnosti, vendar bo končna odločitev najverjetneje padla v četrtek na seji vlade.