c S

DZ prižgal zeleno luč ustanovitvi agencije za varnost prometa

23.04.2010 07:26 Ljubljana, 22. aprila (STA) - Poslanke in poslanci so z 50 glasovi za in 11 proti sprejeli novelo zakona o varnosti cestnega prometa. Na podlagi sprejete novele se bodo pristojni organi za varnost v cestnem prometu združili v Javno agencijo za varnost prometa.

Kot je ob torkovem drugem branju zakona pojasnil državni sekretar na ministrstvu za promet Igor Jakomin, je cilj novele zakona zagotoviti večjo učinkovitost delovanja sistema na področju varnosti prometa.

Združitev različnih organov, ki se z varnostjo ukvarjajo, v agencijo za varnost prometa, bi pomenila bolj učinkovito, avtonomno in sinergijsko delovanje na tem področju, pravi Jakomin. Temeljni cilj agencije je aktivnosti za varnost v cestnem prometu narediti boljše v organizacijskem smislu. Med prednostmi agencije je sekretar naštel manjšo vlogo politike ter večjo vlogo strokovne javnosti in nevladnih organizacij.

Letos in v prihodnjem letu ni predvidenih novih zaposlitev, tudi dodatna finančna sredstva ne bodo presegla že dodeljenih sredstev za to področje.