c S

Vlada sprejela letni plan razvoja in obnove avtocest za 2010

26.02.2010 07:38 Ljubljana, 25. februarja (STA) - Vlada je danes sprejela letni plan razvoja in obnove avtocest za leto 2010, ki ga bo poslala v državni zbor. Plan določa skupno vrednost projektov v višini 501,5 milijona evrov, od tega bo za razvoj in obnovo avtocest namenjenih približno 341 milijonov evrov, je pojasnil minister za promet Patrick Vlačič.

Kot je na novinarski konferenci po seji vlade dejal Vlačič, bo skladno s planom letos prometu predanih 16,3 kilometra cestnih odsekov, od tega 14,8 kilometra štiripasovnih in 1,5 kilometra navezovalnih cest. Gradnja se bo nadaljevala na 19,4 kilometra cestnih odsekov.

Letošnji plan razvoja in obnove avtocest je po Vlačičevih besedah precej bolj skromen kot prejšnje leto ali leto prej. "Zelo smo se poglobili v obnove in smo dolgo vodili razgovore z Darsom, da smo prišli do tega, da bomo obnavljali samo tisto, kar je nujno potrebno, da bodo obnove končane v čim krajšem času in da bo pretočnost prometa čim večja," je poudaril minister.

Za obnove avtocest bo letos namenjenih približno 40 milijonov evrov, 15 milijonov evrov pa bo namenjenih za elektrostrojna dela v predorih, zlasti starejših, kot je denimo karavanški.