c S

V Kopru zmaga Bržana tudi po preštetju glasovnic po pošti

03.12.2018 14:08 Koper, 03. decembra (STA) - Po preštetju glasovnic, ki so prispele po pošti, je na koprskih županskih volitvah zmaga ostala v rokah Aleša Bržana. Dozdajšnjega župana Borisa Popoviča je ugnal za pičlih sedem glasov, so potrdili v občinski volilni komisiji.

Občinska volilna komisija je danes pregledala glasovnice po pošti, ki so prispele danes do 12. ure. Prispelo je 46 glasovnic, od tega je bilo veljavnih 45, je v izjavi medijem po štetju povedal predsednik volilne komisije Miloš Senčur.

Od teh glasovnic je bilo 25 glasov za Popoviča, 20 pa za Bržana. Tako je Bržan po skupnih neuradnih rezultatih prejel 13.921 glasov, Popovič pa 13.914.

Glede domnevnega neujemanja v številu oddanih glasovnic na predčasnem glasovanju je Senčur pojasnil, da je bil seštevek oseb, vpisanih v imenik za predčasno glasovanje, enak številu oddanih glasovnic, in sicer 2715. Od teh je bilo neveljavnih devet glasovnic.

Ugovor na delo volilnega odbora oz. volilne komisije je mogoče danes do polnoči, je še navedel predsednik OVK. Na vprašanje, ali je še možna razveljavitev glasovanja, pa je odvrnil: "Možno je vse, če je bil ugovor utemeljen."

Če bi prišlo do ugovora zoper delo volilnega odbora, bodo o tem odločali na občinski volilni komisiji. "V primeru ugovora zoper delo občinske volilne komisije je pa občinski svet tisti, ki odloča o ugovoru takrat, kot potrjuje mandate," je Senčur še pojasnil postopke.