c S

Slovenska podjetja zadovoljna s predstavitvijo trgovcu Rewe v Avstriji

01.12.2018 15:20 Dunaj/Ljubljana, 30. novembra (STA) - Predstavniki 30 slovenskih podjetij, ki so v četrtek v okviru Dneva slovenskih dobaviteljev svoje izdelke predstavili trgovski skupini Rewe v Avstriji, so bili s predstavitvijo zadovoljni. Zadovoljstvo so izrazili tudi v Rewe, kjer so poudarili, da je predstavitev utrla pot za prihodnja partnerstva s Slovenijo.

Kot so sporočili iz javne agencije Spirit, ki je predstavitev organizirala skupaj s slovenskim veleposlaništvom na Dunaju in Rewe, so svoje izdelke predstavila podjetja Bio Dobrote, Bimed, Bufo EKO, Celjske mesnine, Conditus, Dairy Krepko, Dana, Fonda, Gea, Gorki Chilli, Hemptouch, Ilirija, Kimi, Medenka, Medex, Mediacor, Mercator Emba, Mlekarna Celeia, Oljarna Pečarič, Panorganix, Panvita Mir, Pekarna Brumat, Peloz, Pivovarna Vizir, Presad, Proconi, Sapidum, Stork, Klet Brda in Žito.

V Žitu, ki je že dobavitelj tako Rewe Avstrija kot Rewe Nemčija, si želijo poglobiti sodelovanje in razširiti asortiman. "Srečanje z nabavno ekipo Rewe Avstrija je bila dobra priložnost za predstavitev našega proizvodnega programa in pravi način pridobivanja novih kontaktov," je poudaril direktor zunanje trgovine v Žitu Matjaž M. Dremelj in dodal, da so dan zaključili z veliko optimizma, predvsem kar zadeva kategorijo kruha iz dopeke in bonbonov.

"S sestanki smo zelo zadovoljni in upamo, da se danes vzpostavljene možnosti tudi dejansko uresničijo," je dejala direktorica Conditusa Ema Pogačar.

Špela Marinko iz Ribogojnice Fonda pa je ocenila, da je bil dogodek tudi odlična priložnost za povezovanje med slovenskimi podjetji. "Le skupaj smo namreč lahko močnejši," je dodala.

S predstavitvijo so bili zadovoljni tudi Igor Tavčar in Rok Iglar iz podjetja Gorki Chilli, generalna direktorica Proconija Renata Murmayer in Sandra Turnšek iz Mlekarne Krepko, Kele & Kele. Vsi upajo, da so s predstavitvijo prepričali nabavnike v Rewe.

Delovanje trgovske verige Rewe je slovenskim podjetjem predstavil direktor nabave II Alfred Propst, ki je slovenskim izdelkom na avstrijskem trgu pripisal velike možnosti za uspeh. "Vedno iščemo nove, inovativne izdelke in od naših dobaviteljev pričakujemo le najboljšo kakovost po razumni ceni. Cilj je sklenitev dolgoročnega partnerstva. Odlična organizacija dogodka in profesionalna predstavitev posameznih podjetij sta utrli pot za prihodnja partnerstva s Slovenijo," je poudaril.

Skupina Rewe velja za eno vodilnih trgovskih in turističnih skupin v Evropi, saj je prisotna v 24 evropskih državah in tudi drugod po svetu. Ustanovljena je bila leta 1927 v Kölnu, pod njenim okriljem je več kot 15.000 trgovin. Skupina je lani ustvarila 57,8 milijarde evrov prihodkov od prodaje.

Skupina združuje različne prepoznavne blagovne znamke, supermarkete, maloprodajne in specializirane trgovine, diskontne prodajalne, turistične agencije ter podobno. Poleg Rewe so pod njenim okriljem denimo še Billa, Merkur, Penny, Adeg, Penny Market in druge, so še navedli na Spiritu.