c S

V Franciji zaradi domnevnega vohunjenja za Pjongjang aretirali zaposlenega v senatu

27.11.2018 10:16 Pariz, 27. novembra (STA) - Francoski obveščevalci so aretirali zaposlenega v francoskem senatu zaradi domnevnega vohunjenja za Severno Korejo. Kot so danes potrdili sodni viri, so predsednika društva francosko-korejskega prijateljstva Benoita Quennedeya aretirali v nedeljo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Quennedey, ki je v preteklosti napisal knjigo o Severni Koreji, je bil v francoskem senatu zaposlen kot višji uradnik v oddelku za arhitekturo, dediščino in krajino. Francoski obveščevalci naj bi sedaj ugotovili, ali je Quennedey Pjongjangu pošiljal podatke. Predsednik zgornjega doma francoskega parlamenta Gerard Larcher za AFP dogodka ni želel komentirati.

Preiskava proti Quennedeyu se je sicer začela že marca. Po navedbah založbe, ki je izdala njegovo knjigo, je Quennedey pogosto pisal članke o Severni Koreji in potoval po Korejskem polotoku.

Društvo francosko-korejskega prijateljstva si prizadeva za tesnejše stike s Severno Korejo in podpira združitev Korejskega polotoka, še navaja AFP.