c S

Stavka zaposlenih na ljubljanski upravni enoti do nadaljnjega zamrznjena

22.11.2018 07:35 Ljubljana, 21. novembra (STA) - Stavka zaposlenih na ljubljanski upravni enoti je do nadaljnjega zamrznjena, so sporočili po današnji seji stavkovnega odbora sindikata delavcev na upravni enoti Ljubljana. Pogovori s predstavniki ministrstva za javno upravo in vodstva upravne enote Ljubljana naj bi se nadaljevali predvidoma v ponedeljek.

Stavkovni odbor po današnjih pogovorih s predstavniki ministrstva za javno upravo meni, da še naprej obstajajo razlogi za zamrznitev izvajanja stavke. Kot je izvedela STA, naj bi v začetku decembra imenovali v. d. načelnika upravne enote, ki bo poskušal razrešiti stavkovne zahteve.

Zaposleni na upravni enoti Tobačna že dlje časa opozarjajo, da morajo zaradi velikega navala strank na delovnem mestu ostati tudi več ur po koncu delovnika. Zato so 12. novembra začeli stavko zaposlenih na okencih ljubljanske upravne enote.

Delo so končali ob koncu uradnih ur, ob 18. uri, ne glede na število čakajočih. Po preteku uradnih ur so stavkali tudi v torek in sredo, v četrtek je sledila zamrznitev stavke, na ta dan je odstopil tudi načelnik upravne enote Lovro Lončar. A kot je pojasnil, odstop ne pomeni odgovornosti za nastalo situacijo, ampak možnost, da se zadeve čim prej razrešijo in se zagotovi nemoteno vodenje upravne enote.

"Naša zahteva je samo ena - zagotovitev takšnih pogojev, da bomo zaposleni na upravni enoti Ljubljana normalno odhajali domov," je minuli teden poudaril predsednik sindikata Dragan Stanković.