c S

DZ se je seznanil z Bandellijevim odstopom

19.11.2018 12:50 Ljubljana, 19. novembra (STA) - DZ se je danes seznanili z odstopom ministra brez resorja, pristojnega za razvoj, strateške projekte in kohezijo Marka Bandellija. "DZ ugotavlja, da je Bandelliju prenehala funkcija ministra," je dejal predsednik DZ Dejan Židan in dodal, da bo Bandelli začasno opravljal tekoče posle do imenovanja novega ministra.

Bandellija je k odstopu zaradi neprimerne komunikacije in domnevno slabega dela na ministrstvu pozval premier Marjan Šarec. Odstopno izjavo je podpisal v torek.

Šarec je med razlogi za zamenjavo navedel, da Bandelli kljub drugačnim navodilom ni pripravil informacije o črpanju sredstev EU, ki je ena od prednostnih nalog vlade. Drugi sklop razlogov pa se je nanašal na elektronsko sporočilo, v katerem je septembra žugal enemu od županskih kandidatov v Komnu. A to je bil le vrh ledene gore očitkov, ki so se na račun Bandellija nabirali, že odkar je postal ministrski kandidat.

Bandelli se je za elektronsko sporočilo županskemu kandidatu opravičil, očitke o slabem delu pa zavrnil in dejal, da je v dveh mesecih naredil ogromno.

Premier ima zdaj deset dni, da predlaga novega ministra ali obvesti DZ, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali kakšen drugi član njegove vlade.