c S

Juncker kritičen do držav, ki ne podpirajo dogovora ZN o migracijah

13.11.2018 07:31 Berlin/Bruselj, 12. novembra (STA) - Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je bil danes v Berlinu kritičen do držav, ki so odstopile od globalnega dogovora Združenih narodov o migracijah oziroma to nameravajo storiti. Če bi dogovor prebrale, tega ne bi naredile, je bil jasen Juncker.

Besede predsednika Evropske komisije, da države, ki dogovora ne podpirajo, očitno ne poznajo njegove vsebine, je v Bruslju danes potrdil tudi tiskovni predstavnik Evropske komisije Margaritis Schinas.

Predsednik Evropske komisije se je v Berlinu zavzel za enoten pristop EU na področju migracij. "Če ena ali dve ali tri države odstopijo od dogovora ZN o migracijah, potem kot Evropska unija ne moremo braniti svojih interesov," je Juncker po poročanju spletnega Reutersa tudi dejal na poslovnem srečanju v Berlinu.

Potem ko sta madžarska in avstrijska vlada sklenili, da dokumenta na slovesnosti v maroškem Marakešu decembra ne bosta podprli in sta pomisleke izrazili tudi Poljska in Češka, je danes tudi bolgarska vlada napovedala, da dogovora ne bo podprla.