c S

Šarec pozval Bandellija k odstopu, sicer bo DZ predlagal njegovo razrešitev

12.11.2018 13:45 Ljubljana, 12. novembra (STA) - Premier Marjan Šarec je kohezijskega ministra Marka Bandellija v luči zadnjih dogodkov danes pozval k odstopu z ministrskega položaja. V nasprotnem primeru bo državnemu zboru v torek predlagal njegovo razrešitev, so pojasnili v kabinetu predsednika vlade. Bandelli je srečanje s Šarcem zapustil brez besed.

Šarec je namreč Bandellija danes povabil na razgovor po tistem, ko so mediji razkrili elektronsko sporočilo, ki ga je septembra posredoval županskemu kandidatu Komna Eriku Modicu. Slednjemu je Bandelli ob kritikah tudi zažugal, da že ve, kaj pomeni nepodpora dveh resorjev, ki ju vodi SAB. Predsednica stranke Alenka Bratušek vodi ministrstvo za infrastrukturo.

Minister iz vrst SAB, ki se je pod plazom kritik znašel tudi zaradi siceršnje problematičnosti svoje komunikacije, se je zaradi neprimerne komunikacije z Modicem že večkrat opravičil. Že v nedeljo zvečer pa je Šarcu posredoval pisna pojasnila.

Med drugim je navedel, da na ministrstvu zelo vestno dela, kar da lahko potrdijo tudi zaposleni. Izrazil je upanje, da bo premierja z dopisom prepričal, da se je v dopisovanju z Modicem zares spozabil, da mu je za zapisano resnično žal in da si zasluži, da se dokaže z delom na ministrstvu.