c S

Za danes napovedan začetek stavke na ljubljanski upravni enoti

12.11.2018 07:41 Ljubljana, 12. novembra (STA) - Zaposleni na ljubljanski upravni enoti so za drevi napovedali začetek stavke. Sprva bodo delali tako, da bodo delo končali takoj po uradnih urah, danes ob 18. uri, ne glede na število čakajočih. Še pred tem pa je napovedan sestanek vodstva upravne enote na Tobačni s predstavniki ministrstva za javno upravo in sindikata delavcev upravne enote.

Zaposleni na okencih morajo namreč zaradi velikega navala strank na delovnem mestu ostajati tudi več ur po koncu delovnega časa, saj morajo obravnavati vse stranke, ki jih obiščejo v času uradnih ur. Na nevzdržne razmere v sindikatu opozarjajo že več let, ker pa vodstvo ni zagotovilo ustreznih ukrepov, bodo danes zaposleni na okencih delali samo do konca uradnih ur. Med uradnimi urami bo delo sicer potekalo nemoteno.

"Naša stavka ni zgolj enodnevna oziroma opozorilna, ampak je do preklica," je sta STA pojasnil predsednik sindikata delavcev upravne enote Ljubljana Dragan Stanković. Glede današnjega sestanka je napovedal, da bodo vsak konkreten predlog odgovornih skrbno preučili in se nanj odzvali. Od tega je tudi odvisno, ali in kdaj bodo končali stavko ter ali jo bodo morebiti sčasoma tudi zaostrili, je še dodal.

Vodstvo upravne enote Ljubljana poudarja, da razumejo zaposlene, ob tem pa opozarja, da so glede dodatnih zaposlitev vezani na odobren kadrovski načrt in soglasje vlade k zaposlitvam.

Na ministrstvu za javno upravo so z razmerami na Tobačni seznanjeni, za STA pa so pojasnili, da nastali položaj v pristojnosti načelnika upravne enote in se primarno rešuje z dogovori s predstavniki sindikata, sicer pa da intenzivno sodelujejo pri zagotovitvi pogojev za normalizacijo poslovanja.