c S

Zavod za zaposlovanje bo danes obiskal delodajalce

08.11.2018 08:17 Ljubljana, 08. novembra (STA) - Zavod za zaposlovanje danes v sklopu evropskega tedna poklicnih spretnosti po vsej državi pripravlja Dan za delodajalce. Uslužbenci zavoda bodo obiskali različne delodajalce in jim med drugim predstavili, kako lahko zavod sodeluje pri usposabljanju novih delavcev. Upajo, da se bodo obiskani delodajalci odločili za sodelovanje z njimi.

Tokratni Dan za delodajalce poteka četrto leto zapored. Letos zavod načrtuje izvedbo več kot 200 aktivnosti in dogodkov po vsej Sloveniji, na katerih bo sodelovalo več kot 300 delodajalcev, so sporočili.

Območne službe zavoda so bile pri tem po njegovih navedbah zelo avtonomne, tako da so svoje aktivnosti prilagodile glede na lokalne specifike, razmere na trgu, velikost delodajalca in podobno. "Pristopi do delodajalcev bodo tako zelo raznoliki in dinamični, in sicer z razlogom, da se delodajalcem čim bolj približamo, drug drugega spoznamo, okrepimo medsebojno sodelovanje ter gradimo zaupanje in izboljšamo ugled v javnosti," so navedli.

Z namenom izboljšati posredovanje najustreznejših kandidatov bodo uslužbenci zavoda obiskali delodajalce iz različnih sektorjev in različnih velikosti. Pri tem želijo poudariti pomembnost vseh delodajalcev kot potencialnih zaposlovalcev.

Uslužbenci zavoda si bodo ogledali delovna mesta, delodajalcem bodo predstavili, kako lahko sodelujejo pri usposabljanju novih delavcev, ter jim ponudili programe po meri. Pridobiti želijo tudi informacije o potrebah po specifičnih znanjih, ki jih delodajalci iščejo pri novo zaposlenih delavcih.

Delodajalce bodo prav tako osveščali o brezplačnih storitvah zavoda, jim predstavili pisarne za delodajalce, kjer na enem mestu nudijo vse storitve zanje, spregovorili bodo o aktualnih programih aktivne politike zaposlovanja, pridobili pa bodo tudi informacije o morebitnih načrtovanih zaposlitvah in predvidenih prostih delovnih mestih.

Predstavili jim bodo še možnosti, ki jih nudi neformalno izobraževanje in usposabljanje. Te predstavljajo priložnost, da delodajalci pridejo do ustreznega kadra, ki ga na trgu dela primanjkuje.

Dolgoročnejši cilj vseh naštetih aktivnosti je doseči, da se delodajalci, ki jih bodo obiskali oziroma z njimi stopili v stik, v roku enega leta odločijo za sodelovanje z zavodom. "Pregled lanskih aktivnosti kaže na dobre rezultate. Kar 70 odstotkov obiskanih delodajalcev je v šestih mesecih po tem dogodku sodelovalo z nami pri iskanju kandidatov ali pri objavi prostih delovnih mest, pri sodelujočih delodajalcih pa se je zaposlilo 112 brezposelnih," so še zapisali na zavodu.