c S

Facebook pred volitvami v ZDA blokiral 115 računov

06.11.2018 07:44 San Francisco, 06. novembra (STA) - Pred ameriškimi vmesnimi volitvami je podjetje Facebook v ponedeljek blokiralo približno 30 Facebook računov in 85 računov na Instagramu, in sicer po opozorilih policije, da bi lahko bili ti povezani s "tujimi osebami", ki poskušajo vplivati na volitve.

"V nedeljo zvečer so nas organi pregona kontaktirali o aktivnostih na internetu, ki so jih nedavno odkrili in za katere verjamejo, da so povezani s tujimi osebami," je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočil vodja za kibernetsko varnost pri Facebooku Nathaniel Gleicher.

V preiskavi so za zdaj identificirali 30 Facebook in 85 Instagram računov, pri katerih so zaznali "usklajeno neustrezno vedenje". "Te račune smo nemudoma blokirali in jih zdaj podrobno preučujemo," je dodal Gleicher.

Skoraj vse računi na Facebooku, ki so jih blokirali, so v francoskem in ruskem jeziku, večina Instagram računov pa je v angleščini, je poudaril in dodal, da so bili nekateri od teh namenjeni predvsem političnim razpravam.