c S

Amsterdamske prostitutke bi lahko delale tudi zunaj rdeče četrti

03.11.2018 09:16 Amsterdam, 02. novembra (STA) - Mestne oblasti v Amsterdamu bi lahko dovolile prostitutkam opravljanje svojega dela zunaj znamenite rdeče četrti, s tem pa bi lahko prijateljicam noči omogočili tudi boljše delovne pogoje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prostitutke v svojih steklenih izložbah se že dlje časa pritožujejo nad turisti, ki množično hodijo mimo in jih fotografirajo, s tem pa odganjajo potencialne stranke.

Mestne oblasti zato trenutno razpravljajo o načrtih, po katerih bi lahko spolne usluge prodajali tudi drugod v Amsterdamu, na primer v varnih bordelih. Načrte podpira tudi prva županja Amsterdama Femke Halsema.

Podporniki načrtov so pojasnili, da bi ženske tako lahko izbirale, ali bi raje delale od doma ali v turističnih delih mesta. Tako pa bi rešili tudi problem pomanjkanja zakonitih delovnih prostorov za prostitutke.

Amsterdam že dlje časa vpeljuje različne ukrepe za upravljanje okoli 18 milijonov turistov, ki letno obiščejo mesto. Med drugim so zvišali kazni za kaljenje javnega reda in miru ter uvedli začasno zapiranje ulic.