c S

Za nadzornika SDH 16 prijav

16.10.2018 09:37 Ljubljana, 16. oktobra (STA) - Na javni poziv za člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH) je prispelo 16 prijav, so danes povedali na finančnem ministrstvu. Strokovna komisija jih bo pregledala in predlog možnih kandidatov predložila ministru za finance Andreju Bertonclju. Ta bo vladi predlagal kandidata, o katerem bo na koncu odločil DZ.

Strokovno komisijo, ki jo je imenoval Bertoncelj, zdaj čaka pregled in ovrednotenje vseh prijav, nato pa bo predlog možnih kandidatov predložila ministru. Ta bo na podlagi prejetega nabora predlagal kandidata vladi, ta pa bo predlog posredovala v potrditev v DZ. Za imenovanje je v DZ potrebnih vsaj 46 glasov.

Ministrstvo za finance je javni poziv za člane nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH) objavilo 28. septembra. Z imenovanjem novega člana nadzornikov bodo popolnili mesto, ki je bilo izpraznjeno po Bertoncljevem odhodu iz nadzornega sveta.

Zakon o SDH predvideva petčlanski nadzorni svet, a po Bertoncljevem odhodu v upravo holdinga aprila letos šteje le štiri člane - predseduje mu Damjan Belič, člani pa so Duško Kos, Igor Kržan in Janez Vipotnik.