IUS-INFO - Dnevne novice - Vlada danes predvidoma tudi o drugem tiru
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

11.10.2018

Vlada danes predvidoma tudi o drugem tiru

Ljubljana, 11. oktobra (STA) - Vlada se bo predvidoma na današnji seji posvetila dokumentom, povezanih s projektom drugi tir med Divačo in Koprom. Ministri naj bi imeli na mizi investicijski program projekta, lotili pa naj bi se še prenosa investitorstva z direkcije za infrastrukturo na 2TDK. Prav tako naj bi spregovorili o sodelovanju Madžarske pri projektu.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je prejšnji teden napovedala, da naj bi vlada ta teden odločala o prenosu investitorstva z direkcije za infrastrukturo na projektno podjetje 2TDK. Kot je dejala v oddaji Tarča na TV Slovenija, bo prenos zaključen do 15. oktobra.

Prav tako naj bi vlada danes obravnavala investicijski program, ki je zaenkrat označen še kot osnutek. Ob dejstvu, da investicijski program še ni znan, so se sicer pred dnevi obregnili člani projektnega sveta za civilni nadzor projekta, ki ga je maja imenovala vlada.

"To, da danes nimamo investicijskega programa, tečejo pa tako rekoč že pripravljalna dela pri cestah, kaže, da je v razmerju med stroko in politiko prišlo do nekega čudnega ovinka," je ob predstavitvi prvih ugotovitev sveta v torek dejal njegov podpredsednik Emil Milan Pintar.

Poleg omenjenih dokumentov naj bi vlada odločala tudi o predlogu, da se s pobude za sklenitev sporazuma z Madžarsko o sodelovanju pri projektu umakne oznako zaupno. Ministrica Bratuškova je sicer v preteklih tednih večkrat izrazila prepričanje, da je Slovenija drugi tir sposobna graditi brez sodelovanja zaledne države, kar bo predlagala tudi vladi.

Po napovedi finančnega ministra Andreja Bertonclja bi morala vlada danes obravnavati tudi predlog sprememb državnega proračuna za leto 2019. Vendar pa so se koalicijske partnerice na ponedeljkovem sestanku pri premierju Marjanu Šarcu dogovorile, da za zdaj že lani novembra sprejetega proračuna ne bodo spreminjale, pač pa bo v začetku prihodnjega leta potreben rebalans. Bodo pa o proračunu še pred začetkom seje vlade razpravljali predsedniki koalicijskih strank.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar