IUS-INFO - Dnevne novice - Češka dosegla osvoboditev človekoljubnih delavcev v Siriji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

10.8.2018

Češka dosegla osvoboditev človekoljubnih delavcev v Siriji

Praga, 10. avgusta (STA) - V Prago sta v četrtek zvečer z letalom prispela sodelavca nemške človekoljubne organizacije, ki sta bila zaprta v Siriji, potem ko je češkim diplomatom uspelo izpogajati njuno osvoboditev. Oba moška so v Siriji zajele vladne sile in ju zaprle v enega najhujših zaporov.

Kot je ob prihodu dvojice - eden je nemški državljan, državljanstva drugega pa niso razkrili - povedal podpredsednik češke vlade in trenutno tudi vodja diplomacije Jan Hamaček, so njuno osvoboditev izpogajali na češkem veleposlaništvu v Damasku. Češka je trenutno edina članica EU z delujočim diplomatskim predstavništvom v sirski prestolnici, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Hamaček je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa osebno posredoval pri vladi sirskega predsednika Bašarja al Asada. "Brez hitre in nebirokratske pomoči naših čeških prijateljev to ne bi bilo možno," je ob prihodu dvojice v Prago povedal nemški veleposlanik na Češkem Cristoph Israng.

Češki zunanji minister je medtem še razkril, da so sodelavca nevladne organizacije zajele sirske vladne sile in ju odpeljale v zapor v Damasku, ki velja za enega najhujših v Siriji. Pri moških je po besedah Hamačka videti sledi trpljenja, a glede na prvi zdravniški pregled na krovu letala nimata hujših zdravstvenih težav.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar