c S

Ljubljanski policisti dvakrat s stingerjem nad pobegle voznike

30.07.2018 07:29 Ljubljana, 29. julija (STA) - Policisti so na območju ljubljanske policijske uprave v soboto zvečer in ponoči dvakrat uspešno uporabili prisilno sredstvo stinger. Pri Vrhniki so ustavili alkoholiziranega voznika osebnega avtomobila znamke BMW, nato pa pri Kočevju še voznika peugeota z ukradenimi registrskimi tablicami. Oba sta bila brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so vrhniški policisti v soboto zvečer pri kontroli prometa na Stari Vrhniki začeli ustavljati voznika osebnega vozila znamke BMW, ki pa ni upošteval njihovih znakov in je vožnjo pospešeno nadaljeval proti Ulovki. Ker kljub večkratnemu pravilnemu ustavljanju ni ustavil, so policisti uporabili stinger.

Voznik bmw-ja ga je prevozil pri Zaplani, pri čemer so se predrle tri pnevmatike na njegovem vozilu in je takoj ustavil. V nadaljnjem postopku so policisti ugotovili, da je 37-letnik vozil pod vplivom alkohola (0,52 mg/l) in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Izdali so mu plačilni nalog in mu zasegli vozilo, prav tako bo zoper njega podan obdolžilni predlog na sodišče.

Okoli 3. ure ponoči pa je pred grosupeljskimi policisti pobegnil voznik osebnega avtomobila znamke Peugeot 206, ki je vozil na relaciji Struge - Kočevje. Kljub predrtim pnevmatikam je z vožnjo nadaljeval v smeri Male gore tudi potem, ko je prevozil stinger, nato pa vendarle ustavil. Iz vozila so skočili 21-letni voznik in dva potnika ter poskušali zbežati, a so jih policisti prijeli.

Tudi ta voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je nameščena ukradena registrska tablica. Vozilo so policisti zasegli, pri tem pa jih je 35-letni potnik začel žaliti in jim groziti. Ker se kljub pozivom policistov ni umiril, so mu odvzeli prostost in odredili pridržanje. Vozniku so izdali plačilni nalog, podali pa bodo tudi kazensko ovadbo za kaznivo dejanje zatajitve in obdolžilni predlog na sodišče zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja.