c S

V poostrenem nadzoru iz prometa izločili skoraj polovico kontroliranih tovornih vozil

27.07.2018 15:05 Maribor, 27. julija (STA) - V okviru nacionalne preventivne akcije za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov so v četrtek na območju Policijske uprave Maribor preverili 37 tovornih vozil. Kar pri dvajsetih so ugotovili kršitve predpisov, največkrat je šlo za preobremenitev vozila. Zaradi nevarnosti so jih 18 izločili iz prometa.

Na območju Policijske uprave Maribor so poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju kršitev voznikov tovornih vozil in avtobusov izvajali v četrtek med 7. in 14. uro. Pri tem so poleg policistov sodelovali še predstavniki inšpektorata za infrastrukturo in finančne uprave.

Nadzor so izvajali na podravski in pomurski avtocesti. Kot so danes sporočili z mariborske policijske uprave, so opravili celovito kontrolo 37 tovornih vozil in sedmih avtobusov ter pri tem ugotovili kršitve predpisov pri 20 voznikih tovornih vozil.

V treh primerih je šlo za kršitve, povezane s počitki in odmori voznikov tovornih vozil, 16 kršitev se je nanašalo na preobremenitev vozila, pet kršitev na neuporabo varnostnega pasu in dve na prevoz nevarnega blaga.

Vzporedno so v času nadzora kontrolirali tudi nekaj potnikov osebnih vozil in ob tem ugotovili dve kršitvi zakona o orožju. Pri dveh voznikih osebnih avtomobilov tujih registrskih oznak so namreč našli teleskopski palici, ki jih je prepovedano posedovati.

Zaradi ugotovljenih kršitev so policisti, da so zagotovili varno odvijanje cestnega prometa, iz prometa izločili več kot polovico vseh kontroliranih voznikov tovornih vozil.

Nadzor so izvedli v okviru evropsko usklajene preventivne akcije za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov, katere namen je spodbuditi voznike tovornih vozil in avtobusov k doslednejšemu spoštovanju prometnih predpisov.