c S

Berlusconi znova pred sodniki

26.07.2018 13:39 Siena, 26. julija (STA) - V Sieni se je danes začelo novo sojenje nekdanjemu italijanskemu premierju Silvio Berlusconiju zaradi podkupovanja prič. Očitajo mu, da je pianistu za lažno pričanje v odmevnem procesu glede t. i. bunga bunga zabav v Berlusconijevi vili v Milanu leta 2013 mesečno plačeval po 3000 evrov. 81-letni Berlusconi očitke zavrača.

Na sojenje je na strani obrambe povabljenih 32 prič, med njimi nekdanja ministrica za izobraževanje in Berlusconijeva zaupnica Maria Stella Gelmini, tožilstvo jih ima osem. Proces bo po pričakovanjih trajal do junija 2019, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Očitki Berlusconiju, da je podkupoval priče, niso novi. Tožilstvo je že ob koncu procesa, na katerem se je moral Berlusconi zagovarjati zaradi spolnih odnosov s takrat mladoletno Maročanko Karimi El Mahroug, v javnosti znano pod vzdevkom Ruby, domnevalo, da je nekdanji premier in medijski mogotec pričam za izjave v njegovo korist plačal skupaj več kot deset milijonov evrov.

V primeru Ruby oz. bunga bunga so ga prvotno obsodili na sedem let zapora, a ga leta 2015 na zadnji stopnji oprostili obtožb podpiranja prostitucije z mladoletnimi osebami in zlorabe položaja.