c S

Poskusa uboja osumljeni Kidričan v preteklosti že nasilen

26.07.2018 12:55 Maribor, 26. julija (STA) - Starejši moški, ki je v ponedeljek v stanovanju v Kidričevem zabodel Ptujčana, je utemeljeno osumljen poskusa uboja. Kriminalisti in policisti so ga v sredo zvečer s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper njega odredil pripor. Osumljenca je policija v preteklosti že obravnavala za kazniva ravnanja z elementi nasilja.

Med preiskavo so policisti in kriminalisti ugotovili, da sta se v ponedeljek okoli 23.30 v stanovanju v Kidričevem sprla močno opita 62-letni domačin in 51-letni Ptujčan. Med prepirom je starejši s kuhinjskim nožem zabodel mlajšega v prsni koš ter ga pri tem posebno hudo telesno poškodoval in hudo ogrozil njegovo življenje, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Oškodovanec je o dogodku sam obvestil regijski center za obveščanje in zaprosil za pomoč. Reševalci so mu na kraju nudili prvo pomoč, nato pa so ga z nožem v prsih, v smrtni nevarnosti odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer so mu zdravniki rešili življenje.

Policisti so osumljenca prijeli na kraju dejanja in zoper njega odredili pridržanje. V času prijetja in kasneje je osumljeni še naprej grozil, da bo oškodovanca ubil, grozil je tudi policistom.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja so ga v sredo zvečer odvedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Po zaslišanju je ta zoper njega odredil pripor.