c S

Visoka donacija odvetniške zbornice za nov ultrazvočni aparat za novorojenčke

19.07.2018 07:40 Ljubljana, 19. julija (STA) - Odvetniška zbornica Slovenije je Ustanovi za novo Pediatrično kliniko donirala sredstva za nakup novega ultrazvočnega aparata za klinični oddelek za neonatologijo na pediatrični kliniki UKC Ljubljana. Ustanova za novo Pediatrično kliniko je z donacijo v vrednosti 99.378,76 evra kupila aparat, ki je že v uporabi na neonatalnem oddelku.

Iz ustanove so sporočili, da se je odvetniška zbornica odzvala na njihovo prošnjo, da pomaga pri financiranju ultrazvočnega aparata, ki bo nadomestil stari aparat. Ta je bil že iztrošen in ga ni bilo več mogoče servisirati.

"Zelo cenimo pomoč Odvetniške zbornice Slovenije, ki je s tem dejanjem dokazala, da razume strokovni razvoj v medicini in podpira naša prizadevanja pri skrbi za eno najranljivejših skupin ljudi v naši družbi," so zapisali v ustanovi.

Novi ultrazvočni aparat omogoča kakovostno in hitro diagnostiko novorojenčkov, ima pa tudi več možnosti nadgradnje kot prejšnji. Ustanova za novo Pediatrično kliniko je v zadnjih letih pediatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana kupila že več ultrazvočnih aparatov, ki so manjši in mobilnejši in kot taki omogočajo obposteljno diagnostiko, ki jo vsakodnevno izvajajo oddelčni specialisti.

Sredstva odvetniške zbornice so šla iz njihovega sklada za humanitarno pomoč, napravo pa bo danes na pediatrični kliniki predal predsednik zbornice Roman Završek.