c S

MZZ z evidenco strokovnjakov za delo v mednarodnih organizacijah

17.07.2018 15:44 Ljubljana, 17. julija (STA) - Zunanje ministrstvo je vzpostavilo posebno evidenco slovenskih strokovnjakov, zainteresiranih za delo v mednarodnih organizacijah in njihovih telesih na prednostnih področjih slovenske zunanje politike, ki so mir in varnost, človekove pravice, mednarodno pravo, razvojno sodelovanje in humanitarna pomoč ter okoljska vprašanja.

V evidenco se lahko prijavijo vsi zainteresirani posamezniki, so danes še sporočili z ministrstva.

Evidenca je informativne narave, kar pomeni da gre za pripomoček, ki v primeru obstoja zunanjepolitičnega interesa MZZ omogoča, da v okviru svojih pristojnosti v najkrajšem času identificira strokovno usposobljene kandidate in sproži ustrezne kandidacijske postopke. Vpis v evidenco še ne pomeni, da iz tega dejstva izhajajo kakršne koli obveznosti ali posledice za MZZ, vključno z zaposlitvenimi ali finančnimi.

MZZ osebe iz evidence obvešča o posameznih kandidacijskih postopkih na področjih, za katere izkazujejo ustrezno izobrazbo oziroma strokovne reference. Vpis v evidenco ni pogoj za prijavo na posamezen razpis za zasedbo funkcije v mednarodni organizaciji.

Ob tem na MZZ pojasnjujejo, da se evidenca zainteresiranih oseb za zasedbo izvedenskih funkcij v mednarodnih organizacijah in njihovih telesih ne nanaša na področje kandidiranja za zaposlitev v mednarodnih organizacijah ali napotitev v mednarodne civilne misije ali mednarodne organizacije.

Več informacij je na voljo na http://www.mzz.gov.si/si/o_ministrstvu/javne_objave/razpisi_mednarodnih_organizacij_za_delovna_mesta/javni_poziv_za_uvrstitev_v_evidenco_za_izvedenska_mesta_v_mo/