IUS-INFO - Dnevne novice - Napad ZDA na ruski plinovod je nelojalna konkurenca
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

12.7.2018

Napad ZDA na ruski plinovod je "nelojalna konkurenca"

Moskva, 12. julija (STA) - Moskva se je danes odzvala na sredine opazke ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da je Nemčija zaradi ruskega plinovoda "ujetnica" Rusije, rekoč da gre za "nelojalno konkurenco". Po oceni Kremlja naj bi Trumpove opazke poleg tega "zapletle" tudi prihajajoči vrh ZDA in Rusije, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Že prej smo povedali, da to smatramo za nelojalno konkurenco, saj gre za poskus prisiliti evropske kupce k nakupu dražjega utekočinjenega zemeljskega plina iz drugih držav," je danes dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

"Severni tok 1 in 2 sta povsem trgovinska projekta, ki ustrezata interesom dobaviteljev zemeljskega plina in njihovih kupcev v zahodni Evropi," je dejal Peskov. Poudaril je tudi, da je "Rusija več desetletij dokazovala in še vedno dokazuje, da je zanesljiv garant energetske varnosti Evrope".

Kot še dodaja Kremelj, plinovod Severni tok 2 ne bo povzročil nemške odvisnosti od Rusije, temveč bo postal temelj stabilnosti.

Trumpove opazke bodo po oceni Peskova najverjetneje "zapletle" tudi pogovore Trumpa z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, ki bo potekal v ponedeljek v Helsinkih.

Trump je v sredo ob začetku vrha Nato v Bruslju napadel Nemčijo, da je zaradi "neprimernega" dogovora z Moskvo glede plina postala njena "ujetnica". "Vsi govorijo o tem po celem svetu, govorijo, da vam mi plačujemo milijarde dolarjev, da vas branimo, ampak vi plačujete milijarde dolarjev Rusiji," je nadaljeval in zaključil, da Rusija "popolnoma nadzoruje" Nemčijo.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar