c S

Pogajanja šesterice bodo znova stekla na ravni strokovnih skupin

11.07.2018 15:17 Ljubljana, 11. julija (STA) - Šesterica strank pod vodstvom LMŠ je danes nadaljevala pogajanja o vsebini koalicijske pogodbe. Kot so pojasnili v LMŠ, so danes govorili le o vsebini, ne pa tudi o kadrovskem razrezu potencialne vlade. V naslednjih dneh bodo sestankovale strokovne skupine po posameznih področjih, predsedniki strank pa se bodo znova srečali v soboto.

Po današnjih pogajanjih predstavniki strank izjav niso dajali.

Predstavniki SD, SMC, NSi, SAB in DeSUS so sicer na današnja usklajevanja prišli s pripombami na predlog koalicijske pogodbe, ki so jim ga v LMŠ posredovali v začetku tedna. Pred nadaljevanjem pogajanj so v potencialnih koalicijskih partnericah SD, SMC, SAB in DeSUS zadnji predlog sicer ocenili kot napredek, ki pa še potrebuje izboljšave.

Manj zadovoljni pa so bili v NSi, ki bo ključna za oblikovanje vlade pod vodstvom predsednika LMŠ Marjana Šarca. Izvršilni odbor stranke je namreč v torek zvečer sklenil, da s trenutno vsebino koalicijske pogodbe niso zadovoljni ter da bodo do ponedeljka na pogajanjih poskušali doseči več. Če jim ne bo uspelo, se bodo "zahvalili za sodelovanje", je napovedal predsednik NSi Matej Tonin.