c S

V terorističnem napadu v Somaliji več mrtvih

09.07.2018 05:48 Mogadiš, 07. julija (STA) - Na območju somalijskega ministrstva za notranje zadeve in varnost v prestolnici Mogadiš se je davi zgodil teroristični napad, pri čemer je bilo ubitih 12 ljudi, od tega pet napadalcev. Odgovornost za napad je prevzela skrajna sunitska skupina Al Šabab, poročajo tuje tiskovne agencije.

Eden od napadalcev se je z avtomobilom bombo zaletel v vhod na območje ministrstva in se razstrelil, drugi napadalec je prav tako avtomobil bombo razstrelil ob nadzorni točki pred ministrstvom, je povedal tiskovni predstavnik lokalne policije Ahmed Bashane. Po tem je bilo slišati še več eksplozij iz notranjosti zgradbe. Pred ministrstvom pa se je med štiri in pet oboroženih napadalcev spopadlo s policijo.

V napadu so bili ubiti trije civilisti, 18 pa jih je bilo ranjenih. Umrla so še dva pripadnika varnostnih sil in dva uslužbenca ministrstva. Ubitih pa je bilo tudi pet napadalcev.

Odgovornost za napad je prevzela teroristična skupina Al Šabab, ki je povezana s teroristično mrežo Al Kaida. Kljub temu da skupina izgublja ozemlje v Somaliji, še vedno izvaja napade na predstavnike oblasti, varnostne sile in civiliste. Pri tem je bilo ubitih že več tisoč ljudi.