c S

Domnevnima avtomobilskima tatovoma iz Kamnika zaporne kazni

06.07.2018 08:57 Ljubljana, 06. julija (STA) - Okrožno sodišče v Ljubljani je v četrtek izreklo dve obsodilni sodbi zaradi tatvin avtomobilov. Vodjo združbe, ki naj bi se ukvarjala s tovrstnimi tatvinami, Mitjo Kerna je obsodilo na štiri leta in pol, Antona Šarca pa na dve leti in deset mesecev zapora. Prvi ostaja v priporu, za drugega pa je bil odrejen hišni pripor, poročajo mediji.

Kamničana, 47-letnega Kerna in 56-letnega Šarca, obtožnica bremeni, da sta skupaj z že pokojnim Andrejem S. sestavljala hudodelsko združbo, ki se je ukvarjala s tatvinami avtomobilov. Kern naj bi bil vodja in naj bi preostalima dvema naročal, kaj naj ukradeta. Pri Kernu je bila opravljena tudi hišna preiskava, v kateri so našli avtomobilske dele avtomobilov, ukradenih v letih pred aretacijo, pa tudi celotne avtomobile.

Družba naj bi ukradene avtomobile razstavila, dele pa v svoji avtomehanični delavnici nameščala na poškodovana vozila, ki jih je nato prodajala.

Kern, do katerega je policiste pripeljal eden od lastnikov ukradenih avtomobilov, je sicer na sodišču zatrjeval, da je v hišni preiskavi najdene dele kupil uradno in da ni vedel, da so bili ukradeni, a mu sodni senat ni verjel.