c S

Obtoženi 50-letnik priznal krivdo za umor tašče v Zagorju ob Savi

02.07.2018 11:46 Ljubljana, 02. julija (STA) - Moški, ki ga obtožnica bremeni umora tašče marca letos pred blokom v Zagorju ob Savi, je danes na Okrožnem sodišču v Ljubljani priznal krivdo. Še pred tem je tožilstvo zanj predlagalo 26 let zapora, v kolikor bo priznal, kar je storil. Narok za izrek kazenske sankcije 50-letniku, ki je na sodišče prišel iz pripora, bo prihodnji ponedeljek.

Moškega obtožnica bremeni umora tašče na grozovit način in iz brezobzirnega maščevanja. Kot je pokazala sodna obdukcija, je 53-letno taščo večkrat zabodel in ji pri tem skupaj prizadejal 21 poškodb. Dejanje je po prepričanju tožilstva storil, ker je bil prepričan, da je kriva, da je imel omejene stike z mladoletnima otrokoma in da je ona kriva za nesoglasja med njim in njegovo zdaj že nekdanjo partnerko, za katero je imel sicer ukrep prepovedi približevanja.

Ker je 50-letnik danes priznal krivdo, bo sledil le še izrek kazenske sankcije, še prej pa bo sodišče zaslišalo izvedenko, ki je pripravila izvedensko mnenje o njegovem psiho-fizičnem zdravju. Po mnenju obrambe lahko namreč to vpliva na višino kazni, ki jo bo izrekel sodnik.

Nekdanja partnerka je na današnjem naroku priglasila premoženjskopravni zahtevek zaradi škode, ki naj bi ji nastala zaradi umora, in sicer v višini 55.000 evrov, čemur pa je zagovornik obtoženega oporekal.