c S

Žrtev streljanja pri Trebnjem še vedno v smrtni nevarnosti

02.07.2018 10:52 Trebnje, 02. julija (STA) - Triinštiridesetletni moški, ki je bil v petek zvečer ustreljen v Vejarju pri Trebnjem, je po podatkih iz bolnišnice zaradi hudih poškodb še vedno v smrtni nevarnosti. Kot so danes za STA pojasnili na Policijski upravi Novo mesto, kriminalisti okoliščine še preučujejo, preiskovalni sodnik pa je zoper 39-letnega storilca v nedeljo odredil pripor.

Na novomeški policijski upravi so pojasnili, da so bili v petek nekaj pred 21. uro obveščeni, da je v naselju v okolici Trebnjega prišlo do streljanja, v katerem je bila poškodovana ena oseba. Na kraj dogodka so napotili več policijskih patrulj, policisti pa so takoj začeli iskanje osumljenca, ki je s kraja dogodka pobegnil.

Hudo poškodovanega 43-letnega moškega so odpeljali v bolnišnico, dobri dve uri pozneje pa so prijeli tudi 39-letnega osumljenca, ki so mu zasegli pištolo, s katero je streljal na oškodovanca. Po prvih zbranih obvestilih naj bi bila osumljenec in oškodovanec že dalj časa v sporu, okoliščine pa kriminalisti še preiskujejo.

Kot poroča današnji Dnevnik, Vejar velja za mirno in eno bolje urejenih romskih naselij v Sloveniji, a je bilo dan po dogodku tam mogoče čutiti vznemirjenje ter slišati veliko očitkov na račun strelca, ki naj bi se v naselje priselil iz okolice Otočca. Odkar je prišel, po izpovedih prebivalcev naselja tam ni bilo več miru, ves čas je po vasi hodil s pištolo za pasom, še dodaja časnik.