c S

Paroh Bošković na sodišču zanikal domnevno nezakonito pridobljeno premoženje

22.06.2018 07:30 Ljubljana, 21. junija (STA) - Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je danes začel postopek v tožbi države proti parohu Srbske pravoslavne cerkve Peranu Boškoviću za odvzem 842.088 evrov domnevno nezakonito pridobljenega premoženja. Paroh je na obravnavi po poročanju POP TV zanikal ukvarjanje s kakršnokoli nezakonito dejavnostjo.

"Moje imetje so bili duhovniški prejemki, tisto, kar so mi dajali ljudje," je po poročanju POP TV dejal v izjavi za medije. Poleg tega je, kot je dejal, svojim kolegom duhovnikov svetoval, da naj vse, kar dobijo od vernikov, takoj odnesejo in prijavijo finančni upravi.

Tožbo je vložilo specializirano državno tožilstvo, po poročanju POP TV pa ga sumijo, da je nezakonito prišel med drugim do zemljišča v Umagu, vrednostnih papirjev, avtomobila, denarja in skoraj pol milijona evrov drugega premoženja.

Tožilec Boštjan Valenčič je pojasnil, da iz uradnih evidenc ne izhaja, da je premoženje pridobil na zakonit način, saj ni pojasnil njegovega izvora. "Zakonodaja jasno določa, da je treba vsak prihodek, tudi v gotovini, položiti na transakcijski račun," je dodal.

Sicer pa se bo sojenje nadaljevalo v septembru z zaslišanjem članov parohove družine, še poroča POP TV.