c S

Upniki Agrokorja bodo o poravnavi glasovali 4. julija

21.06.2018 15:17 Zagreb, 21. junija (STA) - Zagrebško sodišče za gospodarske zadeve je za 4. julij napovedalo obravnavo, na kateri bo več kot 5500 upnikov koncerna Agrokor glasovalo o poravnavi, ki jo je v torek potrdil začasni svet upnikov največje hrvaške družbe. Zaradi velikega števila upnikov bodo glasovanje izvedli s posebno aplikacijo za mobilne telefone.

Obravnava bo potekala v zagrebški športni dvorani Dražena Petrovića, ki se nahaja ob stolpnici, v kateri je nekoč bil sedež Agrokorja, ko je koncern vodil dolgoletni predsednik uprave družbe Ivica Todorić.

Z zagrebškega sodišča so danes tudi sporočili, da so predvideli tudi 5. in 6. julij kot datuma obravnave, če postopek ne bo mogoče končati 4. julija ali pa bo prvi narok prestavljen.

Kot so dodali, bodo glede na število upnikov zaradi ekonomičnosti in hitrosti postopka glasovanja oblikovali posebno aplikacijo "m2voting", ki bo dosegljiva v okvirju storitev google play in apple store.

Če bo predlog poravnave potrjen, bodo največji lastniki koncerna ruski banki Sberbank (39,2 odstotka) in VTB (7,5 odstotka) ter vsi lastniki obveznic (25 odstotkov) in Zagrebačka banka (2,3 odstotka).