c S

Salvini napovedal načrt za reformo varovanja meja EU

21.06.2018 10:08 Rim, 21. junija (STA) - Italijanski notranji minister in vodja desne Lige Matteo Salvini je danes napovedal, da bo na mini vrhu EU o migracijah to nedeljo kolegom predstavil svoj načrt za okrepitev varovanja zunanjih meja unije. Italija ne bo kar pasivno sprejela načrta, ki ga pripravljata Francija in Nemčija, je povedal v pogovoru za RAI 3.

"Ali bomo imeli smiseln program za zaščito meja, ali bomo proti," je dejal namestnik italijanskega premierja. V sredo se je v Rimu sestal z avstrijskima kolegoma, vicekanclerjem Heinzom Christianom Strachejem in notranjim ministrom Herbertom Kicklom in kot je danes dejal, se popolnoma strinjajo glede vprašanja varovanja meja in migracijske politike.

Če v Bruslju ne bo prišlo do sprememb v migracijski politiki, bi Italija lahko zmanjšala prispevke Evropski uniji, je zagrozil Salvini. "Zaupamo v preudarnost evropskih kolegov. Ne želimo, da bi prišlo do tega, da bi na novo odločali o italijanskih prispevkih uniji," je dejal, kot poroča avstrijska tiskovna agencija APA.