c S

Merklova ostaja trdna glede azilne politike

21.06.2018 07:23 Berlin, 20. junija (STA) - Nemška kanclerka Angela Merkel ostaja trdna pri svojih stališčih glede azilne politike. Danes je znova izpostavila, da Evropa potrebuje evropsko rešitev. Ne bi bilo dobro, če bi vsakdo breme valil na drugega, je dejala v povezavi z zahtevami stranke CSU, da bi že na nemški meji zavračali vse registrirane migrante v drugih državah EU.

Merklova je v nagovoru ob današnjem dnevu beguncev poudarila, da je večina pribežnikov žrtev. "Migracije pa so danes evropski izziv," je poudaril po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Nemški notranji minister Horst Seehofer, ki je govoril pred Merklovo, je dejal, da kdor pozna usodo nemških razseljencev po koncu druge svetovne vojne, potem si lahko predstavlja, kaj žene "številne begunce našega časa". Zagotovil je, da je kljub morda drugačnemu vtisu v ospredju njegove Krščansko-socialne unije (CSU) predvsem humanost.

Vendar pa tudi Seehofer ne namerava popustiti v sporu z Merklovo glede predloga CSU, da bi že na meji zavračali vse migrante, ki so jih registrirale druge države, še navaja dpa.