c S

Belo hišo zapustil še en Trumpov sodelavec

20.06.2018 10:35 Washington, 20. junija (STA) - Belo hišo je zapustil namestnik šefa kabineta Joe Hagin, ki je igral ključno vlogo pri organizaciji zgodovinskega srečanja med ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom. S tem se je pridružil vrsti sodelavcev, ki so zapustili Trumpovo ekipo od začetka predsednikovega mandata januarja lani.

62-letni Hagin je delal za tri nekdanje ameriške predsednike iz vrst republikancev: Ronalda Reagana, Georgea Busha starejšega in Georgea Busha mlajšega. Kot so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v torek še sporočili iz Bele hiše, se Hagin vrača v zasebni sektor.

"Joe Hagin je bil velika obogatitev moje administracije," je poudaril Trump. Ob tem se mu je zahvalil za načrtovanje in izvedbo "enega najbolj zgodovinskih obiskov predsednika v tujini".

Hagin se je z odhodom iz Bele hiše pridružil dolgi vrsti sodelavcev, ki so od začetka predsednikovega mandata januarja lani prostovoljno zapustili Trumpovo ekipo ali so bili odpuščeni.