c S

Na meji med Hrvaško in BiH ustavili približno 100 migrantov

19.06.2018 06:27 Zagreb, 18. junija (STA) - Policisti iz Bosne in Hercegovine so danes ob mejnem prehodu Maljevac s Hrvaško ustavili približno 100 migrantov, ki so se organizirano peš napotili iz Velike Kladuše z namenom, da bi vstopili na Hrvaško. Po pogajanjih s policisti so se migranti vrnili proti Veliki Kladuši, so poročali hrvaški mediji

Mejni prehod Maljevac - Velika Kladuša je bil zaprt za ves promet približno uro in pol, potem ko so se migranti prehodu približali na manj kot 200 metrov, je poročalo hrvaško uredništvo regionalne televizije N1.

Kot so dodali, sta notranji ministrstvi Hrvaške in BiH zaradi napovedi migrantov, da bodo brez ustreznih dokumentov poskusili vstopiti na Hrvaško, okrepili nadzor ob mejnem prehodu Maljevac. Nad območjem je letel tudi hrvaški policijski helikopter, je objavil novičarski portal index.hr.

Po pogajanjih s policijo so se migranti odločili vrniti v Veliko Kladušo, mejni prehod pa so znova odprli za ves promet, so sporočili iz policijske uprave v Karlovcu.