c S

Trojica priznala majsko nasilništvo v Krčevini pri Vurberku

18.06.2018 13:25 Ptuj, 18. junija (STA) - Na ptujskem sodišču se je danes po vsega treh tednih od dogodka po hitrem postopku zaključilo sojenje trojici vpletenih v obračun v Krčevini pri Ptuju konec maja, ki se je končal s smrtjo njihovega četrtega kolega. Medtem ko strelca soočenje s sodiščem še čaka, so bili trije napadalci po današnjih priznanjih obsojeni na krajše zaporne kazni.

Četverica napadalcev, starih od 25 do 29 let, je v noči na 27. maj v Krčevini pričakala 20-letnega moškega, da bi z njim obračunala. Vsi štirje so ob njegovem prihodu in pobegu v hišo nasilno vstopili za njim in ga skušali pretepsti, še pred tem so na dvorišču poškodovali osebni avtomobil.

Ko je na balkon hiše prišel mladeničev 51-letni oče, jim je zagrozil s pištolo, a jih niti streljanje v zrak ni odvrnilo od napada. Ko je oče pritekel na dvorišče, so se vendarle odločili zbežati proti avtomobilu, med begom pa je eden od napadalcev, 25-letni Kristijan Pfajfer, dobil dve strelni poškodbi, medtem ko je drugi, 29-letnik, poškodbam na kraju dogodka podlegel.

Priprti Pfajfer je danes na sodišču skupaj Sašom Vidovičem in Enom Mlakarjem priznal očitana kazniva dejanja. Tožilka Diana Šeruga je vsem trem očitala kaznivi dejanji nasilništva in poškodovanja tuje lastnine, sodnica Marija Krajnc pa jim je izrekla zaporne kazni ter podaljšala pripor. Pfajfer bo moral odsedeti leto in osem mesecev, Vidovič leto in pet mesecev, Mlakar pa leto dni zapora.

Sodišče je pri izreku kazni pri vseh treh upoštevalo predhodno kaznovanost ter vlogo, ki so jo imeli pri kaznivem dejanju, jih je pa oprostilo stroškov postopka. Vseeno bodo morali zbrati tisoč evrov, za kolikor sta premoženjsko-pravni zahtevek vložila napadeni 20-letnik in njegov dedek. Prvi zahteva 300 evrov zaradi škode na avtomobilu, drugi pa 700 evrov zaradi škode v hiši. Na sodišče ju ni bilo, dedek zaradi zdravja, mladenič pa je trenutno iz varnostih razlogov v tujini.