c S

Pahor za okrepljen dialog z nevladnimi organizacijami s področja človekovih pravic

12.06.2018 15:56 Ljubljana, 12. junija (STA) - Predsednik republike Borut Pahor, ki se je danes srečal s predstavnicami nevladnih organizacij s področja varstva človekovih pravic, je izrazil podporo njihovim prizadevanjem za okrepitev strukturiranega dialoga z novo vlado. Gostje so izpostavile potrebo po negovanju politične kulture, ki bo spodbujala delo nevladnih organizacij s tega področja.

Pahor je dejal, da je okrepitev strukturiranega dialoga z novo vlado še posebej pomembna glede na to, da Slovenija letos predseduje svetu Združenih narodov za človekove pravice, so sporočili iz urada predsednika republike.

Katarina Bervar Sternad s Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij, Nataša Posel v imenu Amnesty International Slovenije in Neža Kogovšek Šalamon z Mirovnega inštituta so predsednika seznanile z oceno stanja na področju varstva človekovih pravic v Sloveniji.

Ob pregledu stanja na področju mednarodne zaščite in migracij so se sogovorniki strinjali, da potrebujemo proaktivno in dobro premišljeno migracijsko politiko in celovito integracijsko strategijo.

Predsednik je sprejel pobudo za redna srečanja z nevladnimi organizacijami s področja varstva človekovih pravic. Takšen dialog pomembno prispeva k priznavanju dela nevladnih organizacij pri pomoči posameznikom in ranljivim skupinam ter varstvu njihovih temeljnih pravic in s tem k razvoju demokratične in pravične družbe, so še sporočili iz predsednikovega urada.